متنی که در ادامه میآید، حاصل گفتگوی اندیشکده راهبردی تبیین با جناب آقای دکتر رضا سراج، تحلیلگر مسائل راهبردی و رئیس اندیشگاه آفاق انقلاب اسلامی پیرامون سفر اخیر جناب آقای روحانی به اروپا است که به علت طولانی بودن مصاحبه، متن آن در دو بخشِ مجزا خدمت خوانندگان عزیز ارائه میشود. هماکنون بخش دوم و پایانی این گفتگو را با هم میخوانیم.
متنی که در ادامه میآید، حاصل گفتگوی اندیشکده راهبردی تبیین با جناب آقای دکتر رضا سراج، تحلیلگر مسائل راهبردی و رئیس اندیشگاه آفاق انقلاب اسلامی پیرامون سفر اخیر جناب آقای روحانی به اروپا است که به علت طولانی بودن مصاحبه، متن آن در دو بخشِ مجزا خدمت خوانندگان عزیز ارائه میشود. هماکنون بخش نخست این گفتگو را با هم میخوانیم.
گروه منطقهای اندیشکدهی راهبردی تبیین، با جناب آقای محمدمحسن فایضی، کارشناس میزِ «فلسطین و رژیم صهیونیستی» در اندیشکده راهبردی تبیین، در خصوص انتفاضهی سوم فلسطین، علل، چالشها و الزامات آن، گفتگویی ترتیب داده است که در ادامه، مشروح این گفتگو خدمت خوانندگان گرامی تقدیم میشود.
متنی که در ادامه تقدیم خوانندگان گرامی میشود، صحبتهای دکتر رضا سراج، کارشناس مسائل راهبردی و عضو هیئت علمی دانشگاه است که در محل اندیشکده راهبردی تبیین، ایراد فرمودند.
گروه منطقهای اندیشکدهی راهبردی تبیین، با دکتر نسرین مصفا، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و رئیس انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد، در مورد وقایع اخیر یمن و نقض حقوق بشر در این کشور توسط سعودیها گفتگویی انجام داده است که مشروح آن در ادامه میآید.
یهودیان در فرانسه از نفوذ خیلی زیادی برخوردار هستند و حضور آنها در محافل قدرت، دولت، مجلس سنا و نمایندگان، احزاب و گروههای سیاسی، سیستم اقتصادی و پولی و مطبوعات پررنگ است. به علاوه در جامعهی فرانسه، مراکز و مجامع یهودی بزرگ و قدرتمندی از جمله جریس (مجمع یهودیان فرانسه) وجود دارند که از روابط قابل توجهی با دستاندرکاران و مقامات سیاسی این کشور برخوردار میباشند.
عربستان در حال حاضر شرایط سهگانه برای تقسیم و تجزیه یک کشور را داراست. یمن نیز که حیاط خلوت سعودیها بود، از دست این کشور خارج شد. آمریکاییها نیز در شرایط اخیر یمن چندان دخالت نکردند. حتی خود عربستان نیز تلاش خاصی نکرد و ظاهراً مایوس بود، چرا که پیش از این برای تقویت مخالفان حوثیها هزینه کرده بود.
در شرایط فعلی، صحنهی سوریه، صحنهی تقابلهای راهبردی شده است؛ یکی بر سر مسئله انرژی و انتقال انرژی به غرب- که سوریه دالان بسیار مهمی برای این موضوع است- و دیگری تسلط بر منابعی که میتوان از طریق آن تأمین انرژی را فراهم کرد که باز سوریه و عراق در این حوزه نقش بسیار مهمی دارند.
مواضع آقای کرزی را باید با توجه به شرایط داخلی، منطقهای و بینالمللی افغانستان مورد ارزیابی قرار دهیم چرا که به نظر بنده شرایط افغانستان برای اینکه انتخاباتش واقعا مردمی باشد و نام رئیس جمهور از صندوق رای بیرون بیاید مساعد نیست و آقای کرزی ضمن پنهان کردن تمایلات خود، در باطن به دنبال انتخاب اشرف غنی احمدزی به عنوان رئیس جمهور بوده است.
آقای کری قصد دارد که خود را بهشکل یک میانجی در این مسائل جلوه دهد. آنها مطابق سناریوی خود میخواهند خود را بهصورت یک دلسوز و میانجی نشان دهند اما در نهایت درصدد این هستند که یک دولت قانونمند و معتمد مردم روی کار نیاید.