منطق رفتاری رژیمهای مرتجع منطقه از طرح شکایتهای متعدد، الگوگیری از توافق هستهایِ موسوم به برجام است. به زعم آنها فشار و در تنگنا قرار دادن ایران، یگانه دلیلی بود که تهران را بر سر میز مذاکره با آمریکا نشاند. لذا دنبال کردن راهبرد فشار، گسترده کردن جبههی نبرد و مطرح کردن موضوعات مختلف، ایران را ناگزیر از پذیرش برجام منطقهای خواهد کرد.
کردها عمدتاً در منطقه نقش ابزاری ایفا میکنند. طبیعی است که نگاه روسیه به کردها هم بر اساس این قاعده کلی قابل تحلیل باشد. روسیه در معادلات جدید منطقه به ارتباط با کردها میاندیشد و حاضر نیست از چنین ابزاری صرفنظر کند. او در ترکیه، برخلاف خواست آمریکا، از کردها در جهت تضعیف دولت ترکیه بهره میبرد؛ در سوریه مانند آمریکا به کردها یاری میرساند البته با نگرشی متفاوت و سرانجام در عراق، هرگونه ارتباط با کردها بدون اطلاع با بغداد را در مسیر تضعیف یکپارچگی عراق قلمداد کرده و سعی میکند از آن پرهیز کند در حالی که آمریکا رفتاری متفاوت داشته و دارد و بحث تجزیه عراق و استقلال کردها را با شدت متفاوت، در دورههای زمانی مختلف مطرح کرده است.
کوبی میخائیل پژوهشگر موسسه مرکز امنیت ملی رژیم صهیونیستی (INSS) در یادداشتی تحت عنوان «تروریسم فلسطین در یک سال گذشته: علل و سیاستهای پیشنهادی» به لزوم تغییر رفتار امنیتی رژیم صهیونیستی پرداخته است. وی ضمن اشاره به مفهوم گرگهای تنها، سعی میکند به راهحلهایی برای کنترل موقت و درازمدت این موضوع دستیابد.
آزادسازی حلب دارای پیامدهای داخلی و منطقهای و بینالمللی میباشد که به نظر میرسد مهمترین آن تغییر تمرکز گروههای معارض و گروههای تکفیری و همچنین حامیان منطقهای و بینالمللی آنها از راهبرد جنگ فرسایشی به راهبرد جنگ کثیف است.
طرح جدید «اسماعیل ولد شیخ» برای انصارالله حاوی تهدیدات فراوانی است. تقدم عملی تشکیل دولت وحدت ملی بر عقبنشینی از صنعا، عقبنشینی 30 کیلومتری از مرزهای عربستان و دست کشیدن از «گزینههای راهبردی» و فدرالی شدن یمن، مصادیق و نمونههایی از تهدیدات اشاره شده هستند.
رمضان عبدالله شلح، دبیر کل جنبش جهاد اسلامی در همایشی که بهمنظور بیست و نهمین سالگرد تأسیس این جنبش و همچنین سالگرد ترور شهید فتحی شقاقی، رهبر فقید و مؤسس جهاد اسلامی برگزار شد، طرحی دهبندی برای عبور از وضعیت کنونی فلسطین مطرح نمود. میتوان این طرح را نخستین ورود جهاد اسلامی به عرصه سیاسی نامید.
با مراجعه به تاریخ رژیم آل سعود در طول بیش از دو قرن گذشته و با بررسی فرهنگ اجتماعی و سیاسی مطلوب تجویزشده از سوی این خاندان، بهوضوح معادلهی «خرید وفاداری در قبال پول» به اثبات میرسد. در دولت سوم آل سعود این معادله و فرهنگ وضوح بیشتری پیدا کرده است.
راهبرد مهم جریان سلفی در برابر تشیع پس از بدعتآمیز نشان دادن تشیع- که میتواند با موضوع اربعین نیز ارتباط پیدا کند- گسترش شیعههراسی در اهل سنت به جهت افزایش قدرت شیعیان است. چرا که راهپیمایی اربعین با آن حجم گسترده در واقع نشاندهنده قدرت مردمی است که با ایمان و عقیده خود به مبارزه با ناملایمات میپردازند.
عاموس یادلین مدیر مرکز مطالعات امنیت ملی رژیم صهیونیستی و رئیس سابق کمیته اطلاعات ارتش این رژیم، در تاریخ 19 اکتبر 2016 با انتشار یادداشتی تحت عنوان «بازدارندگی، اشتباه محاسباتی و دور بعدی جنگ» به بررسی وضعیت دو جبهه شمالی و جنوبی رژیم صهیونیستی (حزبالله و حماس) پرداخته و راهبرد «توازن میان حفظ آرامش و تقویت بازدارندگی» را برای وضعیت کنونی رژیم توصیه نموده است.
ماهیت امنیتی رژیم صهیونیستی موجب شده است مقامات این رژیم از همه مسائل در راستای امنیتسازی استفاده نمایند. در این میان، انرژی جدیدترین ابزاری است که تلآویو برای عادیسازی، مشروعیتزایی منطقهای و تغییر ژئوپلیتیک قدرت در غرب آسیا از آن بهره گرفته است.